Hoe lever je bestanden aan?

Welke programma’s kan ik best gebruiken?

De meest gebruikte programma’s voor grafisch ontwerp zijn van Adobe. Meer bepaald adobe illustrator, photoshop en indesign.

Kleurinstellingen. CMYK of RGB?

Er zijn nog vele andere programma’s die je hierin kunnen helpen (Coreldraw, …). Zolang de files maar correct worden opgeslagen in het juiste formaat(pdf, eps, ai, tiff, jpeg). Uiteraard geen Word of andere office files!

Drukwerk is altijd opgebouwd uit CMYK of PMS kleuren. RGB kleuren worden enkel gebruikt op beeldschermen en geven dus geen correct beeld van je drukwerk. Vergeet dus zeker niet om te zetten naar CMYK alvorens je drukfiles naar ons toe te zenden.

Welke resolutie of DPI moet ik aanleveren?

Wij raden aan altijd het beeld op ware grootte in 300dpi aan te leveren. Opgelet: De resolutie van de meeste internet afbeeldingen is maar 72dpi. Onvoldoende dus voor drukwerk.

Om te weten of je beeld wel voldoende van kwaliteit is, raden we aan om even in te zoomen op het beeld. Je ziet meteen wat de kwaliteit zal worden als je het beeld moet uitvergroten voor drukwerk.

Welke bestanden kan ik aanleveren?

Pdf, jpg of tiff. (Geen word of doc files aub)

Aflopend beeld? (bleed)

Bij drukwerk waar het beeld tot op de rand loopt, is het best dat je 3mm bleed of afloop voorziet. Deze 3mm kunnen we gebruiken om achteraf weg te snijden zodat je nooit met dat vervelende witrandje zit om je drukwerk.

Vector bestanden of raster?

Indien je beeld enkel bestaat uit lijnwerk, raden we aan je bestanden vectorieel aan ons te bezorgen. Dit zorgt ervoor dat er geen verlies is op kwaliteit bij het uitvergroten van je drukwerk.

VectorRaster

Mijn files zijn te groot om door te sturen? Wat nu?

Grote files kan je altijd naar ons mailen via www.wetransfer.com. Via wetransfer kan je tot 2GB gratis verzenden.


Heb je hulp nodig bij het nakijken of aanleveren van drukbestanden of heb je geen ontwerp en heb je niet de kennis om een drukklare file aan te leveren?

Wij helpen je graag verder.

Winkelwagen